Bach remedies voor dieren

                                                                                                                                                                                         

Edward Bach stelde dat zijn remedies voor één ieder geschikt zijn,  zo ook voor dieren.

De uitspraak “eenvoud is de sleutel  tot deze geneeswijze”  (Uit; de verzamelde geschriften van Bach) gaat zeker op voor het maken en gebruiken van de remedies. Echter vergt het voor gebruik bij dieren toch een specialisatie. Dieren kunnen niet spreken in mensentaal, dus het is van groot belang dat we goed naar uw dier kijken en naar de negatieve gemoedstoestanden die ervaren worden.

Consult bij Natuurlijk voor Mens en Dier

Elk dier, is net als de mens uniek. Het rasstandaard bepaalt wel bepaalde karaktereigenschappen van het dier. Door bepaalde ervaringen kunnen de negatieve gemoedstoestanden versterkt worden, of juist compleet anders tot uiting komen dan verwacht.

Standaard flesjes remedies zijn dan ook niet mogelijk. U ziet deze speciaal samengestelde remedies wel verkocht worden (waar dan bijvoorbeeld het label “angst voor vuurwerk” aanhangt), maar ik werk niet op deze manier; Wat voor het ene dier werkt, kan met dezelfde dosering voor het andere dier niet de juiste samenstelling zijn. 

“Ik kijk naar het dier in zijn geheel en niet naar slechts de symptomen van de kwaal”
Zoals Edward Bach zijn filosofie zo mooi onder woorden bracht.

Ik wil die filosofie van Edward Bach in ere houden en daar liefdevol mee omgaan; zoals hij bedoeld heeft in zijn nalatenschap.
 
Doordat dieren handelen vanuit hun instinct en erg dicht bij de natuur staan, zijn zij zonder vooroordelen en zult u al snel verandering opmerken bij uw dier. Ik vind het persoonlijk erg mooi om dieren te behandelen met de Bach remedies. Zoiets eenvoudigs, wat zoiets groots kan betekenen. Niet alleen een dier wat weer terug in balans komt, maar ook blije eigenaren die opluchting ervaren.