Bach remedies voor dieren

                                                                                                                                                                                         

Edward Bach stelde dat zijn remedies voor één ieder geschikt zijn,  zo ook voor dieren.

De uitspraak “eenvoud is de sleutel  tot deze geneeswijze”  (Uit; de verzamelde geschriften van Bach) gaat zeker op voor het maken en gebruiken van de remedies. Echter vergt het voor gebruik bij dieren toch een specialisatie. Dieren kunnen niet spreken in mensentaal, dus het is van groot belang dat we goed naar uw dier kijken en naar de negatieve gemoedstoestanden die ervaren worden.

Dieren zijn puur

Dieren zijn puur; zij leven en handelen vanuit hun instinct. Gedomesticeerde dieren zijn zo verweven met ons gezinsleven, dat het soms moeilijk is om hun geen menselijke eigenschappen toe te kennen. Zoals bijvoorbeeld “Mijn dier is verdrietig” of “Mijn dier is momenteel erg gefrustreerd” .

Enerzijds is het heel goed dat eigenaren dit zo zien, want dat houdt in dat men verder kijkt dan naar de primaire basisbehoeften van hun dier. Anderzijds kan men de negatieve gemoedstoestanden ook onbewust stimuleren.

Lees meer...
 

Het gebruik van Bach Bloesem remedies bij dieren

Ook bij het dier kijken we naar het geheel, waar het hele dier behandeld wordt en niet alleen de symptomen van de kwaal.

Het gebruik van de remedies kunnen geen vervanging bieden voor een diergeneeskundige behandeling. De remedies kunnen echter wel goed gebruikt worden naast een diergeneeskundige behandeling, of bij bezoeken aan gedragstherapeut. Het is van groot belang dat er eerst door een specialist gekeken wordt naar uw dier. Dit om uit te sluiten of de negatieve gemoedstoestanden niet veroorzaakt worden door ziekten.

 

Consult bij Natuurlijk voor Mens en Dier

Op het moment dat u als eigenaar van het dier een consult bij mij aanvraagt, dient u zich te realiseren dat bij het voorbeeld van de Poolhond, ook ik uw dier alleen tijdelijk een verlichting kan laten ervaren. Als de oorzaak niet wordt opgelost, kunnen de Bach remedies over het algemeen op langere termijn niet veel voor u en uw dier betekenen. Door uw hulpvraag bij mij neer te leggen zet u een eerste liefdevolle stap. Maar de tweede stap vraagt volledige inzet van uw zijde. U dient zich ervan bewust te zijn dat uw dier afhankelijk is van uw gedragingen, welke u in veel gevallen terug gespiegeld ziet in uw dier. Uit ervaring is gebleken dat wanneer het dier met de remedies behandeld wordt en een positieve verandering doormaakt, dat hun eigenaar zichzelf vaak ook anders gaat gedragen. Dit is een erg mooie connectie tussen mens en dier. Het is belangrijk dat veranderingen opgemerkt worden, maar daar kom ik nog op terug tijdens het consult.

Lees meer...
 

Waar kijk ik naar bij uw dier?

Er spelen een aantal factoren een grote rol voor behandeling bij uw dier:

  • In welke omstandigheden leeft het dier?
  • Hoe gaat het dier met zijn leefomstandigheden om?
  • Wat is het karakter van uw dier?
  • Wat is de voorgeschiedenis van uw dier?
  • Wat zijn de negatieve gemoedstoestanden die u ervaart bij uw dier?


Helaas heb ik niet de ruimte om u en uw dier op consult te laten komen. Gelukkig is gebleken dat aan de hand van uw verhaal en een foto van uw dier, ik de juiste remedies ter ondersteuning kan samenstellen. Ik kan ook een thuisbezoek afleggen binnen een straal van 50km van postcodegebied 7872. Bij een thuisbezoek wordt er een toeslag à € 0,19 per gereden kilometer gerekend.
Een consult zal ongeveer een uur duren. 

 

Preventieve behandeling

Preventieve behandeling is uiteraard ook mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer u gaat verhuizen en u wilt uw dier wat ondersteuning geven bij het doormaken van deze grote verandering; een bezoek aan de dierenarts, de jaarwisseling, wisselen van baasje etc.

Ik adviseer een week voor de gebeurtenis te starten met de preventieve remedies. Neem dus tijdig contact met mij op, zodat ik de remedies ruim van tevoren naar u kan verzenden.

 

Acute situaties

Als eerste adviseer ik u standaard een flesje Bach Rescue Remedie in huis te hebben. Dit is de perfecte eerste hulp remedie bij acute paniek situaties. Probeer indien mogelijk de alcohol eruit te koken of als daar de tijd niet voor is, 4 druppels rescue remedie te verdunnen met een beetje water en dit op de poot te druppelen of aan het uiteinde van het zachte deel van de oor.
Normaal gesproken gebruik ik zelf een injectiespuit zonder naald, om het in de “wangzak” van het dier te spuiten. Echter, in een acute situatie kan het zijn dan uw dier niet in de mogelijkheid is de remedies door te slikken en dat kan dan tot gevaarlijke situaties leiden. 

U kunt contact met mij opnemen, waar ik een remedie in kan zetten, zodat u uw dier meteen kunt behandelen na ontvangst van de spoedverzending.