Voor wie zijn Bach bloesem remedies geschikt?

Baby’s, kinderen en dieren staan nog erg "dicht bij de natuur" en hebben geen vooroordelen. Voor hun zal de behandeling in de meeste gevallen vrij snel aanslaan. Soms bent u zich niet eens bewust van een bepaalde gemoedstoestand, maar kan deze wel naar voren komen tijdens de behandeling. U kunt dit zien als het pellen van een ui; U komt met uw hulpvraag bij mij. Hetgeen op dat moment het belangrijkste voor u is, daar wordt u als eerste voor behandeld. Na 3 dagen kunt u al verschil opmerken, maar in de meeste gevallen merkt men pas na 2 weken verandering. Voor ieder mens zal dit proces anders verlopen. De buitenste laag van de schil zal verdwijnen en dan komt u in een onderliggende gemoedstoestand terecht.

Alle emoties staan met elkaar in verband; het één kan het ander opheffen, maar het één kan u ook doen beseffen dat er nog meer aan "de ui" te pellen valt. Hoe groter uw zgn. "rugzak", hoe langer het proces naar innerlijke heling kan duren.
Het is van belang dat u tijdens de behandeling goed de veranderingen bij uzelf opmerkt, of dat wellicht uw naaste omgeving dat doet. Zo kan ik - indien nodig - bij een vervolgconsult de remedies aanpassen, zodat u steeds dichter bij uzelf komt.

"Het leven is er om te leren, maar men moet ook leren te leven"- Kimberley Spaan

Unheimlich

U kent dat gevoel wel, "unheimlich" zijn. Door onze dagelijkse taken, verdwijnt dat gevoel gedurende de dag. Soms komen bepaalde gemoedstoestanden keer op keer terug, vaak op een ongewenst moment. We kunnen beter zeggen; altijd op een ongewenst moment.

Iedereen wil graag een prettig en harmonieus leven leiden, zichzelf ontwikkelen in het leven en bepaalde doelen behalen. Soms wordt echter door een bepaalde gemoedstoestand uw vooruitgang in het leven belemmerd. Dit kan zich op den duur gaan ontwikkelen tot een nieuwe manier van leven; in sommige gevallen zelfs een ongewenste manier van leven, wat soms gepaard gaat met lichamelijke ongemakken.  
De gemoedstoestand verteld ons heel veel over ons innerlijke zelf. Om innerlijke genezing te ervaren, mogen sommige gemoedstoestanden niet genegeerd worden. Deze blijven in veel gevallen terugkeren, net zolang tot u de reden van de gemoedstoestand achterhaald, erkent en probeert op te lossen.

Dr. Edward Bach was er sterk van overtuigd dat het lichaam een weerspiegeling gaf van de angsten en pijnlijke plekken in de geest.

"Behandel de patiënt en niet de ziekte" - Edward Bach

 

Ondersteuning

Bach-bloesem druppels zijn een veilige methode om u te kunnen ondersteunen bij uw geestelijke gemoedstoestand, maar ook om mensen en dieren met psychosomatische* klachten naar herstel te kunnen leiden.

Zodra u met uw lichamelijke klachten hulp zoekt bij de Bach Remedies, verwijs ik u eerst door naar uw huisarts of een specialist. Ik ben geen van beiden; ik mag als Bach-bloesem therapeute alleen de nalatenschap van de filosofie van Dr. Bach op u overdragen.

Bach bloesem remedies zijn er voor iedereen: baby’s, kinderen, volwassenen en dieren. De druppels kunnen geheel veilig naast eventuele andere behandelingen en/of medicatie gebruikt worden. De Bach-bloesem remedies hebben geen bijwerkingen. U dient zich wel bewust te zijn van het feit dat naarmate wij ouder worden, wij steeds meer "bagage" met ons meedragen. Soms is er een langere periode van behandeling met de Bach-bloesem remedies nodig, om genezing te kunnen ervaren.

*Psychosomatisch; door geestelijke factoren in het lichaam veroorzaakt.